ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΤΟΙΧΟΙ-ΟΨΗΣ

Tektoterm - Έτοιμα θερμομονωτικά επιχρίσματα

Έτοιμα θερμομονωτικά επιχρίσματα αποτελούμενα από υπέρ-ελαφρά σφαιρίδια παρθένας διογκωμένης πολυστερίνης EPS (N) με ειδικά πρόσθετα και υδραυλικά συνδετικά. Ειδικά σχεδιασμένα για ενεργειακή αναβάθμιση των κτιριακών κατασκευών συνδυάζοντας επίχριση & θερμομόνωση. Τα προϊόντα Tektoterm είναι πιστοποημένα σύμφωνα με το ΕΛΟΤ ΕΝ 998-1.

Ιστορία του EIFS. Το σύστημα εξωτερικής μόνωσης και τελειώματος

Το  Exterior Insulation Finish Systems (EIFS)

Αναπτύχθηκε στην Ευρώπη μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο και αρχικά χρησιμοποιήθηκε για την ανακαίνιση τοίχων από τοιχοποιία. Το EIFS άρχισε να χρησιμοποιείται στη Βόρεια Αμερική τη δεκαετία του 1960 και έγινε πολύ δημοφιλές στα μέσα της δεκαετίας του 1970 λόγω του εμπάργκο πετρελαίου και της επακόλουθης αύξησης του ενδιαφέροντος για τα συστήματα τοιχοποιίας υψηλής ενεργειακής απόδοσης όπως το EIFS. Η χρήση του EIFS πάνω σκελετό -και-μανδύα διαμόρφωσης αντί για πάνω από συμπαγείς τοίχους είναι μια τεχνική που χρησιμοποιείται κυρίως στη Βόρειο Αμερική. Το EIFS χρησιμοποιείται πλέον σε ολόκληρη τη Βόρεια Αμερική, αλλά και σε πολλές άλλες περιοχές του κόσμου, ειδικά στην Ευρώπη και στις χώρες του Ειρηνικού Ωκεανού.

Έρευνα  για το EIFS  

Η έρευνα, που διεξήχθη από το Εθνικό Εργαστήριο Oak Ridge και υποστηρίχθηκε από το Υπουργείο Ενέργειας, επιβεβαίωσε ότι τα EIFS είναι η “καλύτερη επένδυση”σε σχέση με τον έλεγχο της θερμοκρασίας και της υγρασίας, σε σύγκριση με το μπετόν, το τούβλο και το κονίαμα από τσιμέντο. Επιπλέον, τα EIFS συμμορφώνονται πλήρως με τους σύγχρονους οικοδομικούς κώδικες που δίνουν έμφαση στη διατήρηση της ενέργειας μέσω της χρήσης CI (συνεχής μόνωση) και ενός συνεχούς φράγματος αέρα. Και τα δύο αυτά στοιχεία είναι ενσωματωμένα στα σημερινά προϊόντα EIFS για την επίτευξη μέγιστης εξοικονόμησης ενέργειας, μειωμένου περιβαλλοντικού αντίκτυπου κατά τη διάρκεια ζωής της δομής και βελτιωμένου IAQ, ποιότητας εσωτερικού αέρα. Μαζί με αυτά τα λειτουργικά πλεονεκτήματα έρχονται ουσιαστικά απεριόριστα χρώματα, και υφές.

EIFS αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες 

Ένα άλλο πλεονέκτημα του EIFS είναι η επιλογή να προσθέσετε αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες που αποτελούνται από τα ίδια υλικά. Τα καλούπια EIFS ή, όπως συνήθως αναφέρονται, τα καλούπια από γυψομάρμαρο, έρχονται σε μια μεγάλη ποικιλία σχημάτων και μεγεθών. Χρησιμοποιούνται ευρέως σε οικιστικά / εμπορικά έργα στη Βόρεια Αμερική και κερδίζουν δημοτικότητα παγκοσμίως. Οι μέθοδοι παραγωγής έχουν προχωρήσει πολύ από την έναρξή τους, οι οποίες επιτρέπουν στους κατασκευαστές να δημιουργούν με μεγάλη απόδοση και οικονομικά τρόπο.

Το σύστημα εξωτερικής μόνωσης και φινιρίσματος (EIFS) ανέρχεται σε 108,11 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2023
EIFS Συνολική πρόβλεψη για το 2023